Malmö

Har du varit på en minkfarm någon gång? Eller har du bara undrat vad som döljer sig där inne, bakom taggtråd och plåtstaket? Vad är det egentligen som är så känsligt att det måste skyddas av vakthundar, kameror, rörelsedetektorer och vaktrundor?

Demonstration mot Kenneth Helds Minkfarm

Kampen för att stänga Skånes sista sex minkfarmer fortsätter och hösten inleds med en stor demonstration vid farmen i Svedala. I burarna på farmen sitter just nu flera tusen minkvalpar som kommer gå en plågsam död till mötes i vinter. Livet i burarna driver dem till vansinne och de attackerar varandra som en följd av stressen. De biter upp stora köttsår som snabbt blir infekterade i de skitiga burarna. Under året har, precis som på alla andra farmer en del av minkungarna dött av sina skador. De som överlever sommaren och hösten kommer att slängas ner i en låda för att gasas ihjäl.

Djurrättsalliansen arrangerar även i år ett helvegetariskt julbord i Malmö. Tidigare år har julborden varit oerhört uppskattade och vi vill ju inte göra någon besviken så vi hälsar nu alla välkomna till stans bästa julbord. I år kommer vi hålla till på Garaget, Lönngatan 30. Dörrarna öppnas 19.30, kom i tid! Det kommer förutom ett dignande julbord finnas gottebord, underhållning, lotteri med fina priser och julmys i överflöd. Det kommer även finnas möjlighet att köpa djurvänliga julklappar, så glöm för all del inte att ta med kontanter!

Det började för 5 år sedan, några filurer satt en afton och lade sina pannor i djupa veck. ”Hur får man fler människor att vilja testa vego?” Ett ljus gick upp, “Genom att samla all underbar, smarrig, färgstark och alldeles, alldeles underbar vegomat på ett och samma ställe såklart!” Vegomässan var född och den 4:e juni är vi tillbaka i Malmö för tredje gången.

 

Onsdagen 28/4 kallar Djurrättsalliansen till demonstration för hunden Maya, mor till tre valpar, som hotas av avlivning. Maya försökte skydda sina nyfödda valpar från en man hon uppfattade som hotfull genom att bita honom. Mayas matte hade uppmanat mannen att lämna deras hem, och när mannen vägrade bet Maya honom. Innan Maya bet hade hon varnat i flera minuter genom att skälla och morra. Maya omhändertogs av polisen och har nu utsatts för djurplågeri av myndigheten.

Det 28 maj anordnade Vegogruppen i Malmö en mastodontisk Vårbuffé med en del påskiga inslag.
Över 100 personer, både unga veganer, deras föräldrar, äldre par och en hel del småfolk hade hittat dit för att njuta av alla läckerheterna.

Kom och fira vårens återkomst på Djurrättsalliansens stora vårbuffé! Ta med familj och vänner och njut av pastasallader, smördegsknyten, oliver, pajer, grekiska sojabullar, "sill" och annan fantastisk mat. Naturligtvis har vi även ett utsökt dessertbord.

För någon vecka sedan kontaktades vi av en kund till Malmöbutiken Guardaroba n31 som berättade att hon hittat päls på hyllorna. Mössor av rävpäls såldes i den nyöppnade butiken och Djurrättsalliansen kontaktade dem för att förklara hur pälsindustrin fungerar och hur vi arbetar för att stoppa djurplågeriet. En anställd var väldigt positiv till vårt arbete och hon hade redan sagt till butikschefen att hon tyckte det var fel att de sålde päls. Efter ytterligare kontakt med butiksansvariga har de nu beslutat att skicka tillbaks pälsen och anta en pälsfri policy.

Den 15 december bjuder Djurrättsalliansen till ett lyxigt julbord i Malmö. Vi serverar alla klassiska julfavoriter: sojaköttbullar, fiskvännens frestelse, risgrynsgröt och julskinka. Det kommer givetvis finnas ett särskilt bord fyllt med godsaker, såsom knäck och ischoklad. Vi gästas även av djurvänligaste webbutiken Aslan som säljer julklappar till förmån för djuren. Det blir även lotteri och underhållning.

I början av november publicerade Djurrättsalliansen bilder från Ponderosa Mink, en pälsfarm som avslöjats för allvarliga brott mot djurskyddslagen. Vi fick redan i somras in tips från grannar till farmen att något inte stod rätt till. Saken uppmärksammades kort därpå av Länsstyrelsens djurskyddsinspektörer som gjorde flera oanmälda besök på farmen. De fann minkar med bortbitna kroppsdelar, smutsiga burar och döda djur som lämnats i burarna. Farmaren höll vid tillfället upp till åtta minkar i en och samma bur, trots att man bara får ha tre per bur.

Sidor

Prenumerera på RSS - Malmö