Lund

Första veckan i oktober hålls en härlig vegovecka på Smålands Nation i Lund. Från den 1:e till 7:e oktober ligger fokus på det vegetariska köket och det bjuds på allt från gratis matlagningskurs till spännande, rörande och roliga filmvisningar. Djurrättsalliansen arrangerar under veckan flera perfekta tillfällen för dig som är nyfiken på vegoköket eller bara vill ha lite ny inspiration. Passa på att lära dig mer om alla fördelar med en vegetarisk kost.

Protester mot Astra Zeneca och Teva

Under tisdagen hölls flera protester mot företag i Skåne som är kunder till ökända djurförsökslaboratoriet HLS (Huntingdon Life Sciences). Dagen startade tidigt då de anställda på Astra Zeneca hälsades välkomna till jobbet. Runt 25 djurvänner med megafoner och plakat ställde vid halv åtta-tiden upp sig vid entrén till företaget. Slagord ropades och korta infotal hölls om Astra Zenecas affärer med HLS. Astra Zeneca har bland annat beställt fruktansvärda försök på apor som fångats i det vilda i Asien. När Astra Zenecas parkering började bli full av bilar dök även polisen upp.

Under torsdagen och fredagen hölls högljudda protester vid Astra Zeneca i Lund. Anledningen till protesterna var att företaget är kunder till det ökända djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Sciences. Astra Zeneca lovade 1997, efter att HLS avslöjats för brott mot landets djurskyddslagar att de brutit allt samarbete. Dokument från HLS 2005 visade dock att Astra Zeneca fortsatt sina försök på HLS och i en utredning från 2008 framgick det att de bland annat beställt djurförsök på apor.

Söndagen den 8 februari kl 13.30 kommer Djurrättsalliansen Lund att hålla ett introduktionsmöte på Smålands nation (Kastanjegatan 7). Detta är ett perfekt tillfälle för dig som vill bli aktiv för djuren!
Vi har fått många butiker att sluta sälja päls och gåslever, anordnat filmvisningar, varit med och drivit en kampanj för att få riksdagen att förbjuda djursex, bjudit på vegansk mat i butiker m.m. Under mötet berättar vi lite om oss och själva, visar en kort film och tillsammans diskuterar vi vad vi vill göra i vår. Det kommer även att finnas fika, varmt välkomna!

När Djurens Dag och tidelagsdemonstrationen närmade sig var Djurrättsalliansen Lund ute på stan och samlade in massvis med underskrifter.  Särskilt lyckade var besöken på Lunds gymnasieskolor där djurrättare möttes med stort intresse.  I Lund har hundratals namn samlats in mot tidelag samtidigt som stan har tapetserats med både affischer och klistermärken.  I stans gymnasieskolor har det hållits infobord med enormt bra respons och massvis av underskrifter.  I en av skolorna tog matvakten åt sig av informationen och propagerade sedan starkt för att alla eleverna som gick in i matsalen om vik

Provsmakning på IcaDjurrättsalliansen Lund har haft en aktiv höst i form av filmvisningar och namninsamlingar.  Den här gången besökte gruppen ICA i centrala Lund för att bjuda på veganska smakprov.  Lundaborna fick även en dos av djurrättsinformation och responsen var positiv.När Lunds invånare besökte ICA Malmborgs lördagen den 11 oktober blev de bjudna på smörgås med veganska mjukosten Creamy Spread.  Under de fyra timmar som Djurrättsalliansen var på plats var det många som kommenterade osten

Prenumerera på RSS - Lund
Dog