Linköping

Söndagen den 4 juli är det världsdagen för fängslade delfiner, en internationell aktionsdag mot delfinarier och Djurrättsaliansen kommer att genomföra en demonstration utanför Kolmårdens delfinarium, Sveriges enda delfinarium. Från fångst till död lider delfinerna på delfinarier.

I det vilda kan delfiner leva i upp till 50 år, men i fångenskap överlever de sällan sina tonår. Vanliga dödsorsaker bland delfiner och andra marina däggdjur i fångenskap är lunginflammation, magsår och andra stressrelaterade sjukdomar. Något som kanske inte är konstigt med tanke på att delfiner i det fria kan simma upp till 160 kilometer om dagen. Det klorerade vattnet i bassängerna ger delfinerna hudproblem och de kan även i längden bli helt blinda.

Efter mycket om och men kom till slut Linköpingspolisen idag fram till att demonstrationsfriheten inte gäller inne på Filbytergallerian i Linköping då området räknas som privat mark. Kampanjen mot Peak Performance som i Linköping ligger inne på Filbytergallerian kommer dock att fortsätta outtröttligt.

Nuförtiden så lyser ju snö och is med sin frånvaro under sportlovsveckan och man får därför göra sitt bästa för att göra något annat med sin lediga tid. Djurrättsalliansen i Linköping beslutade sig för att tillbringa lovet på bästa tänkbara sätt: i djurens tjänst.

Tisdagen den 12:e februari besökte Djurrättsalliansen Linköping Folkungaskolans gymnasium för att locka nya medlemmar till organisationen. Vårt mål är att besöka samtliga gymnasieskolor i Linköping samt Linköpings universitet under vårens gång. Responsen från eleverna var god och vi fick även in en del pengar i vår skrammelbössa. Vill du bli aktiv och hjälpa till att försvara djuren? Hör av dig till oss på info@djurrattsalliansen.se så berättar vi vad vi har på gång och hur du kan bli en del av Djurrättsalliansen.

På Pälsfria Fredagen samlades på Lilla torget i Linköping ett tjugotal aktivister från Djurrättsalliansen och Grön Ungdom för att påminna de förbipasserande om det osedda lidande som pågår på pälsfarmer i Sverige och runtom i världen.
Protesten inledde vinterns pälsprotester som kommer pågå i Linköping till dess att det blir pälsfritt.

På Pälsfria Fredagen samlades på Lilla torget i Linköping ett tjugotal aktivister från Djurrättsalliansen och Grön Ungdom för att påminna de förbipasserande om det osedda lidande som pågår på pälsfarmer i Sverige och runtom i världen.

I början av hösten blev den Stockholmsbaserade djurrättsgruppen Djurrättsalliansen en landsomfattande organisation med nationella mål och lokalgrupper i Stockholm och Malmö. Nu är det Linköpings tur. Linköpings Djurrättsaktivister byter namn och blir därmed en del av Djurrättsalliansen.

Prenumerera på RSS - Linköping