Göteborg

Igår arrangerade vi en demonstration mot den grymma pälsindustrin.
500 djurvänner tågade från Gustaf Adolfs torg till Götaplatsen i Göteborg för pälsdjurens skull.

I ett försök som just nu utförs av Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Göteborgs universitet utnyttjas och dödas hundratals får.

Det börjar med att tackorna får en progesteron-svamp införd i vaginan 10-15 dagar innan de ska betäckas av en bagge. Det här innebär en väldig stress för tackan då hon hålls fast medan de för in svampen i henne. Tre dagar innan betäckningen tas svampen ut och tackorna får istället en injektion av folligon som ska öka fertiliteten. Tackorna sätts sedan ihop med en bagge som parar sig med dem.

I söndags höll vi en minnesmanifestation för Astrahundarna utanför AstraZeneca i Mölndal.

Drygt 80 djurvänner var på plats och vi tände 400 ljus för de 400 hundar som AstraZeneca för ett år sedan skickade till plågsamma djurförsök i England och Mölndal. Vi lyssnade på inspirerande tal av aktivister från Sverige, Norge och England som alla har deltagit i kampanjen. Tack till alla som kom. Vi glömmer aldrig Astrahundarna! 

Astra-hundarna

För ett år sedan var vi mitt inne i kampanjen ”Låt Astrahundarna Leva”. Djurrättsalliansen arbetade dygnet runt med att försöka rädda de 400 beaglehundar som Astra Zeneca tänkte skicka till en säker död.

När de anställda på AstraZeneca i Mölndal kom till jobbet idag möttes de av 500 tända ljus som alla representerar ett av de djur som varje dag dödas inuti skräcklabbet Huntingdon Life Sciences i England där AstraZeneca är en av de största kunderna. 

Så länge AstraZeneca betalar för djurplågeri och död så kommer vi att finnas där och föra djurens talan.

Läs mer på www.shac.net

 

 

Tidigare idag arrangerade Djurrättsalliansen Göteborg en manifestation mot köttidustrin. Ett tiotal personer stod i Brunnsparken med bilder tagna i slakthus. För att upplysa folk om lidandet inom köttindustrin och för att visa att vi alla känner samma lidande oavsett art, hade vi två paket sida vid sida, ett med en människa i och ett med en gris i. Varje år slaktas omkring 80 miljoner djur i Sveriges köttindustri helt i onödan. Vi behöver inte äta kött år 2012, bli vegan!

Vi fick mycket bra respons och media kom och ställde frågor och tog bilder.

Vi i Göteborg har idag en lokalgrupp där vi arbetar med lokala demos, infobord mm. Nya medlemmar är alltid välkomna, ju fler desto bättre!

Du väljer helt själv hur mycket tid du har att lägga på Djurrättsalliansen, vi brukar ha ett "stormöte" ungefär var tredje vecka för att uppdatera varandra och planera framtida arrangemang. Om du är intresserad av att hjälpa oss med att kämpa för djuren så kan du antingen maila: goteborg@djurrattsalliansen.se eller kolla in vår Facebooksida.

Drygt 200 personer gick idag från Operahuset till Götaplatsen för att protestera mot pälsindustrin. Uppe vid Göteplatsen hölls tal och senare på kvällen gick vi vidare till Djurrättsalliansen Göteborgs stödfest på Riorio. Tack till alla som dök upp!


I slutet av förra året bildades en lokalgrupp i Djurrättsalliansen Göteborg. Sedan dess har flera protester anordnats.

För att uppmärksamma grisarnas situation så genomförde ett antal aktivister en aktion inne i Göteborgs största köpcenter, Nordstan, där filmen "Ett liv som gris" visades och hundratals flygblad delades ut och plakat med bilder på grisarnas situation visades.

Prenumerera på RSS - Göteborg