Zoobranschens Riksförbund

Efter information om pälsindustrin gör nu flera zoobutiker gemensam sak med Malmö Djurrättsaktivister för att få bort de blodiga kattleksakerna. En klar majoritet av Malmös butiker har valt att sluta sälja de kattleksaker som tillverkats av äkta päls och frågan har även tagits emot positivt av flera stora kedjor och grossister.

Efter att organisationen Djurrättsalliansen tidigare i veckan avslöjade att djurleksaker som säljs inom zoohandeln många gånger består av äkta päls har nu ett stort antal grossister och butiker nu valt att sluta sälja det. Även Zoobranschens Riksförbund (Zoorf) riktar skarp kritik mot pälsindustrin.

Zoobranschens riksförbund (Zoorf) har offentliggjort följande uttalande: "Zoobranschens Riksförbund (Zoorf) tar avstånd från alla former av djurplågeri, oberoende av om det sker i Kina, Sverige eller någon annan del av världen. Vi representerar en bransch där kärleken till djuren är det primära, och där beskrivna behandlingar av djur är något fullständigt avskyvärt. Zoorf värnar samtidigt den svenska modellen för djurskyddsrättsliga regler.

Prenumerera på RSS - Zoobranschens Riksförbund