vegancafé

Kom och lyssna på köttätaren och slaktaren som insåg det orimliga i människors utnyttjande av djur och bestämde sig för att bli vegan och djurrättsaktivist.


Sea Shepherd Djurrättsalliansen i Malmö bjuder in till föredrag och film av Peter Hammarstedt från Sea Shepherd.

Styrmannen och djurrättspiraten Peter berättar om den kompromisslösa kampen för de utrotningshotade, havslevande djuren runt om på världens hav.

Vill du engagera dig praktiskt för djuren? Tina från nystartade Föreningen för förvildade katter berättar om deras kamp för vildkatterna runtom i Malmö. Den nystartade Möllevångskampanjen presenteras också där man hoppas att folk ska engagera sig för vildkatter som lever under mycket svåra förhållanden.

På Glassfabriken (Kristianstadsgatan 16 i Malmö) blir det filmvisning, pizzabullar, delikata veganska bakverk, djurrättsdistro samt chansen att träffa snygga veganer från både trakten och obygden.

Fikat serveras från 18.00 och framåt och filmen börjar i lilla rummet 19.00

Filmen som visas är We Feed The World, en film som visar upp livsmedelsindustrins baksida och den påverkan vår konsumtion har på mänskliga och omänskliga djur samt den miljö vi lever i. Filmen har vunnit priser både som bästa dokumentär och på Amnestys internationella prisgala.

Mars månads vegancafé blir med temat "Kött och klimat". Det hela anordnas på Glassfabriken (Kristianstadsgatan 16 i Malmö) den 6 mars klockan 18.00. Vegansk cheesecake utlovas som extra fika.

Vegancafé 6 mars

Joh Vinding från Danmarks största djurrättsorganisation Anima kommer och delar med sig av strategier, tips och tricks samt berättar om hur de jobbar för djuren.

Glassfabriken (Kristianstadsgatam 16)

På menyn: Billiga veganska semlor 

Börjar 18.00! 

Vegancafé 7 februari 2008


Årets första vegancafé blev en succé. Två representanter från Malmö Djurrättsaktivister berättade om vårt arbete mot päls och efteråt såg vi en film om päls från Förbundet djurens rätt. De veganska tårtorna var minst sagt delikata och var mycket uppskattade av våra gäster.


 Vi hade även djurrättsdistro där det såldes bland annat t-shirtar, veganchocklad, böcker, tidningar och vykort. Om du missade att det var vegancafé har du en ny chans den 24/3 då är det LTCL som ska gästa oss och berätta om demonstrationen som ska äga rum den 2/4.

I år deltog MDA i den utomparlamentariska vänsterns första majfirande, och arrangemanget blev en succé. Efter demonstrationen hade arrangörerna organiserat en fest i Jesusparken, med underhållning och mingel. MDA hade bjudits in som en del av Glassfabriken, som fungerar som en slags paraplyorganisation för olika grupper i Malmö. Sedan i vintras håller MDA vegancafé på Glassfabriken en gång i månaden, med föreläsningar, filmvisning och smarrigt vegankäk.


Den 4/5 bjöd MDA in till vegancafé och kvällens tema var våfflor och cirkus. Trots att affischerna kommit upp väldigt sent, och informationen varit bristfällig var lokalen full, och våfflorna gick åt i rask takt. Över 40 personer serverades, och Annika från Cirkus Empati höll ett intressant föredrag som tyvärr fick avslutas lite abrupt då tiden rann iväg.


Den 26 maj hade Malmö Djurrättsaktivister bjudit in till vårens sista vegancafé och på schemat stod djurrättshistoria. Trots strålande solsken hade ett trettiotal intresserade samlats på Glassfabriken och när Birgitta började tala var lokalen i stort sett fullsatt. Birgitta Carlsson är minst sagt en djurrättsveteran och hennes historier från den moderna djurrättsrörelsens födelse var fängslande.

Sidor

Prenumerera på RSS - vegancafé