vargjakt

Söndagen den 17 januari samlades flera hundra djurvänner på Mynttorget i Stockholm enade i en manifestation för vargarna. Syftet var dels att protestera mot den jakt som varit, som inte bara dödat ett stort antal vargar, utan även gjort många vargungar föräldrarlösa och för att säga att vi nte accepterar att det händer igen och att vi kommer göra allt i vår makt för att stoppa kommande vargjakt.

Nu är det dags att sätta ned foten och visa att vi aldrig kommer acceptera jakt på varg! Den 17 Januari kl 14:00 träffas vi vid Mynttorget i Gamla stan i Stockholm. Mynttorget ligger mitt emellan slottet och riksdagshuset. Diverse vargförespråkare från olika föreningar är inbjudna att tala vid manifestationen, bland annat Djurrättsalliansen.
Sprid detta evenemang genom att bjuda in vänner och släkt och andra du tror vill delta. Inbjudningar är öppna för alla, alla kan bjuda in!

Idag startade hetsjakten på de svenska vargarna. För första gången på mycket länge inleds licensjakt på varg och redan har 25 av 27 tillåtna vargar skjutits. Ett obekräftat antal vargar har dessutom beskjutits, hur många som är skadeskjutna är oklart. Från att ha förföljt och dödat vargar i smyg jagar nu tusentals jägare vargen med tillstånd av regeringen, men svenska folket är av en annan åsikt. Djurrättsalliansen kräver ett slut på jakten och kommer göra allt för att se till att jakten inte upprepas i framtiden.

 

Prenumerera på RSS - vargjakt