tidelag

Att människan i allmänhet och män i synnerhet har privilegier vet de flesta om. I den mer destruktiva mansnormen ingår i vissa fall ett förakt för svaghet och ett förlöjligande av medkänsla.

Alldeles nyss slöt sig bland andra Leif GW Persson och Aftonbladets Oisín Cantwell till den här ideologin. Detta efter att riksdagen förbjöd sexuella övergepp mot djur – något många svenskar redan tog för självklart var olagligt. De båda männen raljerade över det hela. Dömde ut medkänsla om de svaga och krav på sexuellt samtycke som “moralpanik”.

Nu har förbudet mot sexuella övergrepp mot djur äntligen röstats igenom i riksdagen och kommer träda i kraft den 1 april.
Den främsta anledningen till det är Djurrättsalliansens kampanj "Stoppa djursexet" där vi under 2007-2008 infiltrerade ett nätverk som sysslade med tidelag. Allt material överlämnades till Expressen som gjorde en veckolång serie om det som avslutades med löpsedeln "Ministern backar - ska förbjuda sex med djur!".

Under veckan har regeringens utredare Eva Eriksson presenterat ett förslag till ny djurskyddslag som bland annat innebär att sexuella övergrepp mot djur förbjuds, något som Djurrättsalliansen arbetat för‬ under flera års tid.‬

Än idag, den tionde december 2008 tillåter svensk lagstiftning sexuella övergrepp mot djur. Politikerna menar att djurskyddslagen ska skydda djuren men på tjugofem år har inte en enda person dömts för att ha förgripit sig på husdjur.

Efter Djurrättsalliansens avslöjande tillsammans med Expressen har vi uppnått steg ett i vår kampanj mot sexuella övergrepp mot djur - nämligen det att göra folk medvetna och pressa fram en lagändring. Jordbruksministern har lovat att en lag ska komma och vi håller ögonen på det hela och hoppas att det blir verklighet.
Vi kommer nu gå vidare med kampanjen och göra allt som står i vår makt för att krossa de existerande nätverk av djursexsadister som idag existerar och se till att få forum och hemsidor nedtängda på internet. Vi har redan lyckats med flera stycken.

Sveriges jordbruksminister Eskil Erlandsson har nu backat i frågan om sexuella övergrepp mot djur. Från att tidigare helt valt att ignorera frågan har han efter medias påtryckningar och Djurrättsalliansens arbete uttalat sig psotivit till ett förbud mot sexuella över mot djur, men vill inte ge något besked om när ett sådant kan komma. Fram till dess kommer Djurrättsalliansen att fortsätta sin kampanj.

Hemsidan för det nätverk av personer som utför sexuella övergrepp mot djur lades under torsdagen ned som en följd av den undersökning som utförts mot nätverket och den publicitet som det fört med sig i Expressen. På hemsidan lånades bland annat hundar ut för att våldtas och porrfilmer, bilder och annat material spreds och hemsidan var en inkörsport för de som hade ett intresse för att utnyttja djur sexuellt.

Har du sett Expressens artikelserie om sexuella övergrepp mot djur? Känner du att du har fått nog av att djur utnyttjas sexuellt och vill protestera? Sedan flera månader tillbaks driver Djurrättsalliansen en kampanj mot sexuella övergrepp av djur och vi kräver ett totalförbud. På Djurens dag anordnade vi en stor demonstration med närmare 400 personer som visade att vi vill ha ett förbud nu!

När Djurens Dag och tidelagsdemonstrationen närmade sig var Djurrättsalliansen Lund ute på stan och samlade in massvis med underskrifter.  Särskilt lyckade var besöken på Lunds gymnasieskolor där djurrättare möttes med stort intresse.  I Lund har hundratals namn samlats in mot tidelag samtidigt som stan har tapetserats med både affischer och klistermärken.  I stans gymnasieskolor har det hållits infobord med enormt bra respons och massvis av underskrifter.  I en av skolorna tog matvakten åt sig av informationen och propagerade sedan starkt för att alla eleverna som gick in i matsalen om vik

På Djurens dag den 4 oktober anordnade Djurrättsalliansen en stor demonstration mot sexuella övergrepp av djur genom Stockholm gator som avslutades utanför riksdagen. Trots att Jordbruksministern vetat om det en längre tid så kom ingen representant för att ta emot de omkring 20 000 namnunderskrifter som samlats in för att backa upp ett förbud.

Sidor

Prenumerera på RSS - tidelag