Team Sportia

Under flera år var Team Sportia ett föredöme när det kom till pälsfri handel och vi rekommenderade gärna folk som ville handla djurvänligt att besöka någon av deras alla butiker. När vi förra året möttes av nyheten att det såldes päls i ett par Team Sportia-butiker i Stockholm blev vi bestörta. Företagsledningen kontaktades och de försäkrade oss att det blivit ett missförstånd. Pälsen plockades bort från hyllorna och ledningen lovade att förtydliga policyn.

För två veckor sedan kontaktades Djurrättsalliansen av kunder som berättade att Team Sportia hade äkta päls i en Stockholmsbutik. Eftersom Team Sportia förra vintern meddelat Djurrättsalliansen att de ville fortsätta vara en pälsfri kedja och ledningen bestämt tog avstånd från djurplågeriet trodde vi att det var ett missförstånd. I kontakt med ledningen visade det sig att Team Sportia övergivit sin pälsfria policy, för att tillåta att päls från viltfångade djur köps in av de fristående butikerna om de så önskar.

Team Sportia tillhör ett av många företag som skrivit på policy om att inte använda äkta päls. Att hålla sitt ord var dock inget som Team Sportia var lika duktiga på, och Djurrättsalliansen har fått uppgift om att det finns päls i flera Team Sportia-butiker över hela Sverige. Hjälp oss att få Team Sportia pälsfria! Lördagen den 17 oktober genomför vi en nationell aktionsdag utanför Team Sportia-butiker över hela Sverige. Vi tillhandahåller även kontaktuppgifter, så att du kan ringa och maila Team Sportia och föra fram dina synpunkter.

Då och då händer det att klädkedjor eller enskilda butiker får för sig att sälja päls trots att de har pälsfria policys. För ett år sedan meddelade IC Companys att de tänkte överge sin policy och börja sälja päls i några av sina butiker. Tack vare blixtprotester från Djurrättsalliansen och ett internationellt samarbete drog IC Companys tillbaks sina pälsplaner och lovade efter två månaders intensiva kampanjer att fortsätta vara pälsfria.

Prenumerera på RSS - Team Sportia