Svedala

Demonstration mot minkfarm

Vi har under en tid misstänkt att minkfarmen i Svedala varit på väg att lägga ner. Under våra mindre protester, som hållits frekvent mellan de större demonstrationerna, har vi träffat farmaren allt mer sällan. Från att ha träffat honom vid i stort sett varje demonstration har det gått veckor utan att vi överhuvudtaget sett honom. Under en demonstration i vintras berättade han att han var trött på att driva farmen och vi kontaktade honom via brev och telefon för att diskutera framtiden. Han berättade då att han inte visste om han skulle fortsätta avla på de avelsdjur han hade.

Tidigare demonstration mot minkfarmen i Svedala

Kampen för att stänga Skånes sista sex minkfarmer fortsätter och våren inleds med en stor demonstration vid farmen i Svedala. Minkfarmaren Kenneth Held står inför valet om han ska fortsätta föda upp och döda minkar ett år till eller om hans ska se sig om efter en annan sysselsättning.

Pälsindustrin har fått över tjugo år på sig att leva upp till djurskyddslagen och utredning efter utredning har visat att de inte kommit till rätta med minkarnas allvarliga beteendestörningar. Djuren behöver inte fler utredningar och tomma ord från politiker i riksdagen. De behöver handling.

Har du varit på en minkfarm någon gång? Eller har du bara undrat vad som döljer sig där inne, bakom taggtråd och plåtstaket? Vad är det egentligen som är så känsligt att det måste skyddas av vakthundar, kameror, rörelsedetektorer och vaktrundor?

Den 23:e november firas Pälsfria fredagen över hela världen. Vi samlas i Svedala för att sätta fokus på minkarnas lidande och med tända facklor sprida lite ljus i en annars så mörk verklighet. Fackeltåget arrangeras av Djurrättsalliansen Malmö och Svedala mot Päls som tillsammans driver en kampanj mot farmen i Aggarp utanför Svedala. Med stöd från grannar, lokalpolitiker och boende i stan kräver vi att farmen stängs ner. Fackeltåget är den tredje stora demonstrationen sedan kampanjen startade i maj och den 13:e oktober samlades över två hundra personer för att stänga farmen.

Kampen för att stänga Skånes sista sex minkfarmer fortsätter och hösten inleds med en stor demonstration vid farmen i Svedala. I burarna på farmen sitter just nu flera tusen minkvalpar som kommer gå en plågsam död till mötes i vinter. Livet i burarna driver dem till vansinne och de attackerar varandra som en följd av stressen. De biter upp stora köttsår som snabbt blir infekterade i de skitiga burarna. Under året har, precis som på alla andra farmer en del av minkungarna dött av sina skador. De som överlever sommaren och hösten kommer att slängas ner i en låda för att gasas ihjäl.

Prenumerera på RSS - Svedala
Dog