Svea

Idag bekräftade tre svenskägda kedjor med butiker och återförsäljare över hela Europa att de i framtiden kommer att utesluta päls från djur i sina kollektioner. Besluten kommer efter diskussioner med Sveriges Djurrättsaktivister, SveDA som är ett nätverk byggt av lokala grupper landet över. MDA är en aktiv del av nätverket som under vintern bedrivit intensiva kampanjer mot pälshandeln. Sedan nätverket bildades i somras har flera stora segrar uppnåtts längs vägen.

Nu har nedräkningen inför vinterns pälskampanj börjat.
Förra vintern fördes massiva kampanjer landet över, och i Malmö vanns flera stora segrar. Jätteföretag som Boomerang, Svea, Gant och Kriss följdes av mindre butiker som Olséns och Marty.
I veckorna har djurrättsaktivister granskat innerstan och funnit ett tiotal butiker som säljer pälsdetaljer. Dessa står nu alltså på MDAs svarta lista tills de slutar med päls.

Idag inleddes en landsomfattande kampanj mot den danska kedjan RED/GREEN. Protester hölls även vid SVEA som liksom RED/GREEN brutit sitt löfte att sluta sälja päls.
Båda butikerna saluför kläder med bland annat kanin och rävpäls och trots att de fått information om grymheterna som djuren utsätts för vägra de plocka bort dessa produkter ur sitt sortiment.


Bara timmar innan aktionsdagen mot J Lindeberg skulle till att börja meddelade de att de slutar sälja päls. Kampanjen hade då pågått i en månad.
Med segern färskt i minnet planerades aktionsdagen om för att riktas mot andra mål som fortfarande säljer päls. Vi nöjer oss aldrig med halvdana försök, vi är fast beslutna att stänga ner hela pälshandeln!

Prenumerera på RSS - Svea