Stockholms modecenter

Djurrättsalliansen intar modemässan och låser fast sig i protest mot all päls som visas. Under flera timmar står schemat still och alla som jobbar med päls får sig en tankeställare: Det här med djurplågeri kanske inte är så bra business ändå... Filmen är nu upplagd på Youtube, Facebook och på vår hemsida.

Just nu (torsdag 18/2) har en grupp djurrättsaktivister från Djurrättsalliansen intagit huvudbyggnaden (Centralkvarteret) vid Stockholms modecenter under Stockholm Fashion week och på flera ställen inne i byggnaden låst fast sig med cykellås, handbojor och kedjor. Denna icke-våldsaktion utförs i protest mot modeindustrins koppling till pälsindustrin.

På alla hjärtans dag protesterade ett 20-tal djurvänner från Djurrättsalliansen utanför Stockholms modecenter i samband med Stockholms modevecka och flera modevisningar. På flera av visningarna fanns det äkta päls många företag som deltog säljer äkta päls.
Med tanke på att det är alla hjärtans dag ville Djurrättsalliansen passa på att uppmana människor att ta sitt ansvar gentemot djuren. Med skyltar formade som hjärtan visades anti-pälsbudskapet upp. Dödens mannekäng var även på plats iklädd en blodig päls och med en död, flådd mink i handen.

Prenumerera på RSS - Stockholms modecenter