SPR

256Sveriges största minkfarmare som också är djurskyddsansvarig för pälsbranchen har avslöjats med att ljuga för djurskyddsinspektörerna, och i strid mot lagen hålla minkar inspärrade i en mörklagd lada på sin farm. Samtidigt hävdar Pälsdjursuppfödarna på sin nya hemsida och en skrift som skickats till Sveriges Riksdag att inga brister har hittats vid inspektionerna - en ren lögn.

 

 

 

87I måndags avslöjade Rapport resultatet av Djurrättsalliansens utredning Sveket mot minkarna, som redovisade besök på 17 svenska farmer. Men vad ingen visste var att natten innan sändningen besöktes en artonde farm – Sveriges största. Ägaren har profilerat sig som företrädare för branschen och är aktiv i arbetet med näringens djuromsorgsprogram.

Sveriges Pälsdjursuppfödares riksförbund (SPR) ljög om antalet pälsfarmer för att skrämma regeringen och hindra ett förbud mot pälsdjursuppfödning. Den slutsatsen drar organisationen Djurrättsalliansen som med hjälp av kommunernas inspektionsprotokoll kartlagt hur många mink- och chinchillafarmer det finns i landet.

Prenumerera på RSS - SPR