Solo

Flera supporters har den senaste veckan hört av sig då de sett äkta päls på SOLO. Kedjan var mål för en kampanj under 2005 och efter omfattande protester i Malmö lovade de att aldrig mer sälja päls. Det var därför förvånande för många att de plötsligt hängt ut en jacka med stor pälskrage i skyltfönstret.

I lördags samlades över 40 personer för att protestera mot pälsindustrin, och ta djurens lidande till pälshandlarnas trösklar. Dagen startade med ett infomöte på Glassfabriken, och aktivisterna delades upp i olika grupper för att täcka in de fem butiker som valts som dagens mål. Under en timme hölls sedan protester utanför Factory, Outside, två Spirit-butiker och Boomerang som säljer pälsdetaljer. Aktivister höll upp banderoller och plakat, delade flygblad och berättade för förbipasserande vad butikerna bär ansvar för.

Svenska klädkedjan Solo meddelade idag att de tar avstånd från pälsindustrin.

Malmö djurrättsaktivister har sedan februari drivit en kampanj mot Solo, som under vintern har haft jackor med kragar av coyotepäls och kappor fodrade med kaninpäls i sitt sortiment. Nu har äntligen butikskedjan tagit sitt ansvar och antagit en pälsfri policy som många andra stora kedjor redan gjort. Policyn innebär att Solo i framtiden kommer att vara en helt pälsfri butik.

Prenumerera på RSS - Solo