SHAC

När de anställda på AstraZeneca i Mölndal kom till jobbet idag möttes de av 500 tända ljus som alla representerar ett av de djur som varje dag dödas inuti skräcklabbet Huntingdon Life Sciences i England där AstraZeneca är en av de största kunderna. 

Så länge AstraZeneca betalar för djurplågeri och död så kommer vi att finnas där och föra djurens talan.

Läs mer på www.shac.net

 

 

Under veckan som gick hölls en internationell aktionsvecka för att uppmärksamma Huntingdon Life Sciences största kunder. Protester hölls i Sverige vid Astra Zeneca, Novartis och Bristol Meyers Squibb som alla beställer djurförsök från Europas mest ökända kontraktslaboratorium. Måndagen inledde veckan med protester i Stockholm. Först ut att besökas var läkemedelsföretaget Novartis, en av HLS största kunder. Under sin lunch blev de med slagord och banderoller påminda om vilka grymheter de stödjer genom att samarbeta med HLS.

Protester mot Astra Zeneca och Teva

Under tisdagen hölls flera protester mot företag i Skåne som är kunder till ökända djurförsökslaboratoriet HLS (Huntingdon Life Sciences). Dagen startade tidigt då de anställda på Astra Zeneca hälsades välkomna till jobbet. Runt 25 djurvänner med megafoner och plakat ställde vid halv åtta-tiden upp sig vid entrén till företaget. Slagord ropades och korta infotal hölls om Astra Zenecas affärer med HLS. Astra Zeneca har bland annat beställt fruktansvärda försök på apor som fångats i det vilda i Asien. När Astra Zenecas parkering började bli full av bilar dök även polisen upp.

Under torsdagen och fredagen hölls högljudda protester vid Astra Zeneca i Lund. Anledningen till protesterna var att företaget är kunder till det ökända djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Sciences. Astra Zeneca lovade 1997, efter att HLS avslöjats för brott mot landets djurskyddslagar att de brutit allt samarbete. Dokument från HLS 2005 visade dock att Astra Zeneca fortsatt sina försök på HLS och i en utredning från 2008 framgick det att de bland annat beställt djurförsök på apor.

Förra veckan var en internationell aktionsvecka - Mad Science week - mot det ökända djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Science (HLS). Djurrättsaktivister i Stockholm höll demonstrationer vid flera av HLS kunder under hela veckan, bland annat vid Schering Plough, Glaxo Smithkline, Novartis, Bristol Myer-Squibb och Abbot, för att visa att alla som gör affärer med HLS får med djurrättsrörelsen att göra. Tiden är inne att dumpa HLS och tiden är inne för HLS att stänga.

Under måndagen den 23 februari protesterade aktivister från Djurrättsalliansen mot ett antal kunder till djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Sciences (HLS). Sedan den internationella kampanjen SHAC startade har HLS och deras samarbetspartners varit under konstant press från djurvänner. Företag efter företag drar sina pengar från djurplågarna men kampen fortsätter tills dess att HLS ligger i graven.

Den engelska djurrättsorganisationen Animal Defenders International har just publicerat en rapport och släppt en film där man dokumenterar användandet av apor i djurförsök. De har bland annat arbetat undercover på Europas största kontraktslaboratorium, Huntingdon Life Science (HLS) i England.

Den sista måndagen i varje månad hålls en internationell aktionsdag mot Huntingdon Life Sciences. Varje månad är det fokus på en särskild kund som beställer tester hos det brittiska djurförsökslabbet. I januari var det Bayer som gällde och femton aktivister samlades därför vid det svenska huvudkontoret i skånska Staffanstorp. Företaget var väl medvetet att det var de som skulle stå mål för protester och hade hyrt in två vakter för dagen. Polisen hade varit smarta nog att postera sig uppe vid själva kontoret, där protester i vanliga fall brukar hållas.

Sju brittiska djurrättsaktivister, engagerade i SHAC (en kampanj för att stänga djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Sciences), dömdes i dag till fyra-elva års fängelse. De dömdes för utpressning efter en lång kampanj mot det ökända laboratoriet. I domen och i nyhetsrapporteringen kan man läsa att SHAC skulle ha utfört olaga hot och sprejat ner de anställdas bilar.

Under torsdagskvällen affischerades de två skånska orterna Dalby och Staffanstorp. Två grupper gav sig ut i Dalby och där täcktes i stort sett hela samhället in. Extra fokus sattes på områden kring centrum samt återvinningsstationer och busshållplatser. Ett drygt hundratal affischer med djurrättsbudskap sattes upp på elskåp och andra väl synliga platser och ett par hundra klistermärken sattes upp för att informera Dalby om Djurrättsalliansens arbete för de utsatta djuren. Flygblad om vårt livs viktigaste val -att välja vego för livet delades även ut i brevlådor. 

Sidor

Prenumerera på RSS - SHAC
Dog