Sea Shepherd

Sea Shepherd Conservation Society är den enda organisationen som är på plats i Antarktis för att förhindra att Japan inte bryter mot lagen genom att döda valar.


Sea Shepherd Djurrättsalliansen i Malmö bjuder in till föredrag och film av Peter Hammarstedt från Sea Shepherd.

Styrmannen och djurrättspiraten Peter berättar om den kompromisslösa kampen för de utrotningshotade, havslevande djuren runt om på världens hav.

I dag kidnappades två aktivister från organisationen Sea Shepherd av japanska valjägare. De två personerna skulle överräcka en protest åt ett valvartyg, och vägrades därefter att lämna fartyget. Istället blev de fastbundna och tagna som gisslan av besättningen på valfångstfartyget. Se till att Japan känner av protesterna.

På nästa vegancafé i Malmö, den 1 juni, kommer Peter Hammarstedt från Sea Shepherd hit för att prata om organisationen Sea Shepherd som har sänkt valfångstfartyg, ställt sig mellan sälar och deras slaktare och på andra sätt handgripligen stoppat tjuvfiskare. Vi visar även "Defenders of the Wild: Sea Shepherd", en dokumentär om deras arbete som skyddar den marina världen och dess invånare - sälar, valar och fiskar.
Mer info om Sea Shepherd: http://www.seashepherd.org/

Gårdagens vegancafé var det mest välbesökta på länge. MDA skötte maten, snittar och sushi, och Peter Hammarstedt från Sea Shepherd visade film och höll ett engagerande föredrag om hur Sea Shepherd agerar som ett radikalt Greenpeace för att rädda havens alla sälar och valar. Brev och hälsningar samlades även in till de två häktade personerna som är misstänka för aktioner mot Havgårds Päls.

Prenumerera på RSS - Sea Shepherd
Dog