RedGreen

Idag inleddes en landsomfattande kampanj mot den danska kedjan RED/GREEN. Protester hölls även vid SVEA som liksom RED/GREEN brutit sitt löfte att sluta sälja päls.
Båda butikerna saluför kläder med bland annat kanin och rävpäls och trots att de fått information om grymheterna som djuren utsätts för vägra de plocka bort dessa produkter ur sitt sortiment.

I lördags startade kampanjen för att förmå J Lindeberg att sluta sälja päls från plågade djur och istället, som så många andra välja alternativa material. I Malmö hade runt 15 personer samlats och protesterna gick utmärkt trots regnet.


Bara timmar innan aktionsdagen mot J Lindeberg skulle till att börja meddelade de att de slutar sälja päls. Kampanjen hade då pågått i en månad.
Med segern färskt i minnet planerades aktionsdagen om för att riktas mot andra mål som fortfarande säljer päls. Vi nöjer oss aldrig med halvdana försök, vi är fast beslutna att stänga ner hela pälshandeln!

Fredagen den andra mars protesterade aktivister ur MDAs Lundafalang utanför RedGreen i Lund. Protesten pågick tills alla flygblad delats ut. Företaget är under press i flera länder på grund av deras handel med päls från bland annat kaniner.

Prenumerera på RSS - RedGreen