Oikeutta Eläimille

Idag släpper den finska organisationen Oikeutta Eläimille nya bilder från finska rävfarmer, den här gången från topparna inom industrin.

Idag släpper den finska organisationen Oikeutta Eläimille nytt smygfilmat material från finländska räv- och minkfarmer. Återigen har fruktansvärda förhållanden avslöjats på farmerna, precis som för ett år sedan.

Vi tackar Oikeutta Eläimille för deras outtröttliga arbete för djuren och hoppas att det här ska bli den sista spiken i den finska pälsdjursuppfödningens kista.

Se bilder från farmerna

Idag avslöjar föreningen Oikeutta Eläimille tillsammans med Animal Defenders International en omfattande utredning av den finska pälsindustrin. 30 pälsfarmer har filmats under sommaren och hösten 2009 och material från utredningen sändes ikväll i finsk tv. Utredningen visar rävar och minkar med avbitna svansar, stora öppna sår och allvarliga beteendestörningar.

Vecka 13 hade Djurrättsalliansen utlyst en internationell aktionsvecka mot IC Companys för deras inblandning i den blodiga pälsindustrin. Djurrättsgrupper världen över planerade protester och veckan visade sig bli en riktig succé. I Malmö inleddes veckan med en die in i butiken. Åtta aktivister utklädda till kaniner "dog" inuti och utanför butiken och deras blodstänkta dräkter var en tydlig symbolik för det lidande Peak står för. Media rapporterade flitigt från protesten och bilder på de döda kaninerna trycktes i Metro, PunktSE och Expressen.

Prenumerera på RSS - Oikeutta Eläimille