Novartis

Under veckan som gick hölls en internationell aktionsvecka för att uppmärksamma Huntingdon Life Sciences största kunder. Protester hölls i Sverige vid Astra Zeneca, Novartis och Bristol Meyers Squibb som alla beställer djurförsök från Europas mest ökända kontraktslaboratorium. Måndagen inledde veckan med protester i Stockholm. Först ut att besökas var läkemedelsföretaget Novartis, en av HLS största kunder. Under sin lunch blev de med slagord och banderoller påminda om vilka grymheter de stödjer genom att samarbeta med HLS.

Förra veckan var en internationell aktionsvecka - Mad Science week - mot det ökända djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Science (HLS). Djurrättsaktivister i Stockholm höll demonstrationer vid flera av HLS kunder under hela veckan, bland annat vid Schering Plough, Glaxo Smithkline, Novartis, Bristol Myer-Squibb och Abbot, för att visa att alla som gör affärer med HLS får med djurrättsrörelsen att göra. Tiden är inne att dumpa HLS och tiden är inne för HLS att stänga.

Under måndagen den 23 februari protesterade aktivister från Djurrättsalliansen mot ett antal kunder till djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Sciences (HLS). Sedan den internationella kampanjen SHAC startade har HLS och deras samarbetspartners varit under konstant press från djurvänner. Företag efter företag drar sina pengar från djurplågarna men kampen fortsätter tills dess att HLS ligger i graven.

Den sista måndagen i varje månad hålls en internationell aktionsdag mot Huntingdon Life Sciences. Varje månad är det fokus på en särskild kund som beställer tester hos det brittiska djurförsökslabbet. I januari var det Bayer som gällde och femton aktivister samlades därför vid det svenska huvudkontoret i skånska Staffanstorp. Företaget var väl medvetet att det var de som skulle stå mål för protester och hade hyrt in två vakter för dagen. Polisen hade varit smarta nog att postera sig uppe vid själva kontoret, där protester i vanliga fall brukar hållas.

dra_hemsida.jpgProtesterna mot företaget Novartis fortsätter och under de senaste två veckorna har djurrättsaktivister i Stockholm genomfört flera demonstrationer vid Novartis huvudkontor i Sverige. Novartis är ett av de företag som anlitar det ökända djurförsökslaboratoriet Huntingdon life Science (HLS) allra mest. HLS har gång på gång avslöjats då de misshandlat djur, bland annat med knytnävslag i ansiktet på hundar.

Lyckad aktionsdag mot fem HLS-kunder i Stockholm

Igår besöktes fem av djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Sciences (HLS) kunder i Stockholm.

Sju demonstrationer på en dag!

Torsdagen den 28/6 var fem aktivister från Djurrättsalliansen på plats utanför Novartis i Täby för att protestera mot deras samarbete med det ökända djurplågarlaboratoriet Huntingdon Life Science.

Prenumerera på RSS - Novartis