maxmara

Under flera års tid har en global kampanj drivits mot det italienska modehuset MaxMara för att få dem att sluta sälja äkta päls. Veckan innan jul utlystes till aktionsvecka och medan protester och aktioner utfördes vid MaxMaras butiker runt om i världen kände några av Stockholms djurvänner att det var dags att göra en särskild insats. Onsdagen den 23 december överlämnades därför en flådd mink till personalen i MaxMaras butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm med orden "jag vill lämna tillbaka den här".

Italienska modejätten Max Mara, med över tvåtusen butiker runt om i världen, har gjort sig kända som företaget som kallblodigt plågar djur. Trots alla avslöjanden om pälsindustrins grymhet, håller man envist fast vid användandet av flådda djur i klädkollektionen.
Känslostormen har inte låtit vänta på sig. Listan över länder där protester pågår växer, senast anslöt sig Peru och Argentina. I Stockholm har Djurrättsalliansen lagom till hösten rivstartat kampanjen med tre riktade protester mot kedjan på en vecka.

Varje torsdag och lördag står djurrättsaktivister utanför Max Maras butik i Stockholm för att protestera mot att den enorma klädkedjan fortsätter att använda sig av äkta päls.Trots att djurplågeriet och lagbrotten inom pälsnäringen är väl dokumenterade, väljer ledningen att fortsätta handeln.

Den välkända klädkedjan Max Mara har päls från både räv och mink i sitt sortiment, vilket är anledningen till att djurvänner världen över har satt ner foten och protesterar utanför Max Maras butiker till dess att pälsen är ute ut sortimentet.
Prenumerera på RSS - maxmara
Dog