matutdelning

Provsmakning på IcaDjurrättsalliansen Lund har haft en aktiv höst i form av filmvisningar och namninsamlingar.  Den här gången besökte gruppen ICA i centrala Lund för att bjuda på veganska smakprov.  Lundaborna fick även en dos av djurrättsinformation och responsen var positiv.När Lunds invånare besökte ICA Malmborgs lördagen den 11 oktober blev de bjudna på smörgås med veganska mjukosten Creamy Spread.  Under de fyra timmar som Djurrättsalliansen var på plats var det många som kommenterade osten

Under helgen som gick firades Möllevångsfestivalen i Malmö. Djurrättsalliansen var såklart där för att nå En nachostallrik tack!ut till folk och för att inspirera till nya matvanor. Man fann oss på Gröna Gatan (vanliga dagar kallad Simrishamnsgatan) där vi hade infobord och distro och dessutom sålde hamburgare, korv med bröd och nachostallrikar, allt 100% veganskt!

Några dagar innan julafton samlades ett tiotal personer på Söder i Stockholm för att sprida receptfoldrar med vegetariska julrecept samtidigt som man bjöd på smakprov på vegansk julskinka. Det hela var oerhört upskattat av förbipasserande.

Ett tiotal personer samlades den 20 december vid Björns Trädgård på Södermalm i Stockholm för att
bjuda folket på veganskt alternativ till skinka samt julreceptfoldrar och pepparkakor.

Vegandagen i Stockholm 2007

Vegandagen 2007. Drottninggatan i Stockholm är full av folk. En del stressar förbi, andra stryker sig längs skyltfönstren. Vi står med bokbord mitt i rusningen och erbjuder förutom information även Stockholms billigaste och godaste utemat: en taco för en tia med alla tillbehör. Sallad, gurka, vitlöksmajonäs, tomat, majs, lök, pitabröd, tomatsås.

Lördagen den 4 augusti befann sig tre glada kockar i Folkets park för att bjuda förbipasserande på smakfull vegetarisk mat. Syftet var att visa på djurvänliga alternativ till de eviga flintastekar och kycklingklubbor som grillas ute i stugorna. Evenemanget var ett samarbete med Ridderheims delikatesser som tillhandahåller Tzay, en produkt från sojabönan som bearbetats och kryddats så att smaken hamnat ganska nära barbecuemarinerad kyckling fast helt utan animaliska ingredienser.

Lördagen den 14 juli stod Djurrättsalliansen på Medborgarplaten i Stockholm och sålde vegoburgare för 10 kronor styck. Pølsemanen, som hade sitt stånd tio meter därifrån, var mindre glad för konkurrensen då burgarna blev väldigt populära. Många köpte flera stycken och tyckte att det djurfria alternativet var riktigt gott. Det bjöds även på smakprover från Veggos kycklingbitar, som även dem var mycket uppskattade. I samband med försäljningen hölls även infobord med givande diskussioner, varav en kille ville bli aktiv i gruppen.

Dagarna innan våffeldagen bjöds det på veganska våfflor och
tofulineglass i en matbutik i Lund. Lundafalangen av MDA stod bakom arrangemanget som blev mycket uppskattat av kunderna. Även butikschefen tyckte det blev en succé och ville att vi skulle ha flerbjudningar i hans affär.

Prenumerera på RSS - matutdelning