by Malene Birger

Under veckan har protester hållits vid flera av by Malene Birgers återförsäljare. Anledningen är att den danska designern meddelat att hon kommer att börja använda päls i sina kollektioner igen. Företaget by Malene Birger ägs till hälften av IC Companys som blev pälsfria efter massiva protester från Djurrättsalliansen och andra djurrättsgrupper.

Under måndagen meddelade den danska koncernen IC Companys att de återgår till sin pälsfria policy. Ledningen för företaget gjorde i början på året klart att de tänkte bryta sin fyra år gamla pälsfria policy för att börja med päls igen i höst. Protester har sedan dess riktats mot flera av IC Companys märken och en kampanj fokuserad på Peak Performance ledde till att företagsledningen svor sig fria från pälsen efter bara en månad.

Efter jordskredssegern mot Peak Performance riktas nu fokus mot resten av IC Companys då två av deras elva märken fortfarande kommer att sälja päls i höst. Kontakt har tagits med koncernens samtliga märken och Djurrättsalliansen har fått positiva besked från alla utom By Malene Birger och Designers Remix som istället sagt att de säljer päls i höst.
En internationell aktionsvecka utlyses därför för att få hela ICC att återgå till sin pälsfria policy.

Trots omfattande information om djurens lidande väljer IC Companys att bryta sin egen pälsfria policy. De lovade för fyra år sedan att enbart sälja syntetisk päls men nu har de brutit sitt löfte och planerar att börja med päls igen. Vi har fått bekräftat att Peak Performance och By Malene Birger ska börja med päls men bojkotten riktas mot samtliga
ICCs märken. Sedan kampanjen startade har Tiger of Sweden samt InWear, två av ICCs viktigaste märken gjort sällskap med Part Two och lovat att inte använda päls, trots ICCs beslut.

Prenumerera på RSS - by Malene Birger