Løken Gård

I samband med Försöksdjurens dag (24 april) så anordnar våra norska vänner i djurrättsorganisationen NOAH en demonstration mot den vidriga försöksdjursuppfödningen Løken Gård.
För er som inte vet vad Løken Gård är så kan det berättas att de under de senaste 20 åren fött upp hundar(labradorer, schäferhundar, beaglar mfl) och grisar till djurförsökslaboratorier i Norge, Danmark och Sverige.

Djurrättsalliansen kan på Försöksdjurens dag den 24 april, en internationell kampanjdag mot djurförsök, avslöja att trots att hundar som används i djurförsök ska vara destinationsuppfödda så köper AstraZeneca en stor del av sina försökshundar - beaglar, schäfer, labrador och golden retiever från den ökända norska uppfödningen Løken gård.

Lördagen den 21 april anordnade den norska djurrättsorganisationen NOAH en stor demonstration utanför Løken Gård, som sedan 25 år fött upp hundar och grisar till plågsamma djurförsök. De har nu även ansöt om tillstånd för att få föda upp katter och har redan nu minst ett 20-tal katter inspärrade på farmen. Ett 50-tal svenska aktivster anslöt till de norska aktivisterna och demonstrationen samlade runt 150 djurvänner och aktivister, som kämpade sida vid sida för djuren inlåsta på skräckfarmen.

Prenumerera på RSS - Løken Gård