kolmården

Delfiner i fångenskap lider   Söndagen den 4 juli är det världsdagen för fängslade delfiner, en internationell aktionsdag mot delfinarier och Djurrättsaliansen kommer att genomföra en demonstration utanför Kolmårdens delfinarium, Sveriges enda delfinarium. Från fångst till död lider delfinerna på delfinarier. När man fångar delfiner i havet omringas de av båtar och jagas in mot stranden, och när de når grunt vatten är de så pass utmattade att de inte orkar fly. De fångas då i nät och dras ombord på båtar.

Söndagen den 4 juli är det världsdagen för fängslade delfiner, en internationell aktionsdag mot delfinarier och Djurrättsaliansen kommer att genomföra en demonstration utanför Kolmårdens delfinarium, Sveriges enda delfinarium. Från fångst till död lider delfinerna på delfinarier.

Den 15 januari så har filmen "The cove" biopremiär i Sverige. Den handlar om en industri där delfinerna är handelsvaror för delfinarier och den fruktansvärda slakt av delfiner som pågår i Taiji i Japan. En av de medverkande är Ric O´barry, den fd delfintränaren av delfinerna i Tv-serien "Flipper". Idag tar han avstånd från sitt tidigare liv och har bland annat kritiserat Kolmårdens delfinarium, och ägnar sitt liv åt att kämpa för delfinerna.

I det vilda kan delfiner leva i upp till 50 år, men i fångenskap överlever de sällan sina tonår. Vanliga dödsorsaker bland delfiner och andra marina däggdjur i fångenskap är lunginflammation, magsår och andra stressrelaterade sjukdomar. Något som kanske inte är konstigt med tanke på att delfiner i det fria kan simma upp till 160 kilometer om dagen. Det klorerade vattnet i bassängerna ger delfinerna hudproblem och de kan även i längden bli helt blinda.

Prenumerera på RSS - kolmården