J Lindeberg

Efter en mycket lyckad kampanj mot designern J Lindeberg inleddes förra vintern diskussioner med Fjällräven angående deras kläder med pälsdetaljer. De hade vid tillfället bland annat en mössa av kaninpäls och en krage av mårdhundspäls i sitt sortiment. Efter upprepade försök till dialog utlystes en internationell kampanj mot företaget. Fjällräven offentliggjorde, strax innan protesterna började, att de skulle sluta med päls från och med vårens katalog.

Malmö Djurrättsaktivister går från seger till seger i kampanjen för en pälsfri handel. För bara två veckor sedan startade kampanjen med en seger då Tip Top tog ett etiskt beslut att inte sälja päls och idag anslöt sig två butiker till.

I lördags startade kampanjen för att förmå J Lindeberg att sluta sälja päls från plågade djur och istället, som så många andra välja alternativa material. I Malmö hade runt 15 personer samlats och protesterna gick utmärkt trots regnet.

På lördag hålls en internationell aktionsdag mot designern J Lindeberg och MDA drar givetvis sitt strå till stacken!
Sedan kampanjstarten har protester hållits tre gånger i veckan vid Malmöbutiken men lördagen blir något alldeles extra. Djurrättsorganisationer i flera länder planerar demonstrationer för att öka pressen mot en av Sveriges grymmaste designers.

J Lindeberg med återförsäljare i över 20 länder och affärer i New York, Los Angeles, Stockholm, Tokyo, Kyoto och Hong Kong meddelade idag (19/1) att de slutar sälja äkta päls från och med juli.


Bara timmar innan aktionsdagen mot J Lindeberg skulle till att börja meddelade de att de slutar sälja päls. Kampanjen hade då pågått i en månad.
Med segern färskt i minnet planerades aktionsdagen om för att riktas mot andra mål som fortfarande säljer päls. Vi nöjer oss aldrig med halvdana försök, vi är fast beslutna att stänga ner hela pälshandeln!

Stockholms näst största kedja inom sport och sportmode, GO, med 13 butiker i Storstockholm, varav åtta är renodlade GO-butiker, har efter påtryckningar meddelat att de ansluter sig till alla de andra företag som slutat sälja kläder med äkta päls.

Alldeles nyligen meddelade även Hemtex, J Lindeberg och Fjällräven att även de blir pälsfria och klipper alla band med den blodiga pälsindustrin.

J Lindeberg med återförsäljare i över 20 länder och affärer i New York, Los Angeles, Stockholm, Tokyo, Kyoto och Hong Kong meddelade idag att de slutar sälja äkta päls från och med juli.

Sedan december har nätverket Sveriges Djurrättsaktvister (SVEDA) drivit en kampanj mot dem för att få dem pälsfria och det har genomförts protester varje vecka vid deras affärer i Stockholm, Göteborg, Malmö och Halmstad. Flera försök till dialog har genomförts, men J Lindeberg har inte velat kommentera sin ståndpunkt i pälsfrågan.

Prenumerera på RSS - J Lindeberg