infobord

Nu är vårens bokbord igång. Fullproppade med böcker, tidningar och material om aktuella kampanjer.

Bokbord i UmeåÅrets första bokbord hölls på Umeå Universitet. Vi hade med oss böcker, tidningar och kampanjmaterial samt information om uppstartsmötet den 20 januari kl 19.00 på Hamnmagasinet. Flera visade intresse och ville veta mer om Djurrättsalliansens kampanjer i vår och skrev på namninsamlingen för tidelagskampanjen.

Organisationen Animals Asia kontaktade Djurrättsalliansen i Malmö och erbjöd oss att dela plats med dem på Kiviks Marknad. Animals Asia jobbar hårt för att befria björnar från björnfarmer i Kina. Där trängs björnar in i minimala burar som hela tiden pressas ihop för att björnarna ska producera galla. Gallan samlas upp i katetrar som opereras in i gallblåsan, den används i traditionell kinesisk medicin. Marknaden vi besökte är landets största med sina 100 000 besökare. Vi var marknadsknallar alla tre dagarna och fick flera nya stödmedlemmar.

Man behöver inte vara många för att göra skillnad. Fredagen den 4e juli satte sig två personer från Djurrättsalliansen i Linköping i en bil och styrde kosan mot Tranås. I Tranås finns ett Pälsmuséum där man visar upp pälsindustrins historia och därför kändes det för aktivisterna aktuellt att visa upp den sida av pälsindustrin som pälsindustrin sällan visar upp frivilligt.

Torsdagen den 19:e juni besöktes Motala av aktivister från Djurrättsalliansen. Molntäcket sprack upp precis som vi klev ut på Stora Torget och besparade oss från regnet som fallit sedan morgonen. Med oss hade vi vårt infobord och de minkar som vi tidigare visat upp i Linköping och Norrköping för att uppmärksamma pälsindustrins verkliga grymhet. Flera överraskade Motalabor kom fram till oss och pratade och responsen var uteslutande god. Vår sommarturné fortsätter nästa vecka med ett besök i Västervik. Håll utkik!

Kanin i EskilstunaDen 13 och 14 juni besökte aktivister från Djurrättsalliansen Eskilstuna och Västerås för att i första hand hålla i informationsbord och informera om vår kampanj mot sexuella övergrepp mot djur, något som dessvärre utförs helt lagligt i Sverige.

 

flickr-niallkennedy)Tyvärr inte en aktivist från Djurrättsalliansen... (Foto:flickr-niallkennedy)Nu i sommar kommer Djurrättsalliansen besöka olika städer för att genomföra protester och hålla infobord. Skulle du vilja att volontärer från Djurrättsalliansen kom till din stad och informerade om djurrätt eller vill hjälpa till och styra upp något - ta kontakt med oss så försöker vi lösa det!

 

Infobord en vacker sommardag i StockholmFör att informera allmänheten om vad djuren utsätts för så försöker vi att sprida information så mycket vi kan. Detta gör vi bland annat genom media och flygbladsutdelning. Men det mest effektiva sättet är att hålla infobord på stan. Oftast står vi en gång i veckan med flygblad, protestlistor och annan information och svarar på allmänhetens frågor om djurs ställning i Sverige idag.

Nuförtiden så lyser ju snö och is med sin frånvaro under sportlovsveckan och man får därför göra sitt bästa för att göra något annat med sin lediga tid. Djurrättsalliansen i Linköping beslutade sig för att tillbringa lovet på bästa tänkbara sätt: i djurens tjänst.

Tisdagen den 12:e februari besökte Djurrättsalliansen Linköping Folkungaskolans gymnasium för att locka nya medlemmar till organisationen. Vårt mål är att besöka samtliga gymnasieskolor i Linköping samt Linköpings universitet under vårens gång. Responsen från eleverna var god och vi fick även in en del pengar i vår skrammelbössa. Vill du bli aktiv och hjälpa till att försvara djuren? Hör av dig till oss på info@djurrattsalliansen.se så berättar vi vad vi har på gång och hur du kan bli en del av Djurrättsalliansen.

I år deltog MDA i den utomparlamentariska vänsterns första majfirande, och arrangemanget blev en succé. Efter demonstrationen hade arrangörerna organiserat en fest i Jesusparken, med underhållning och mingel. MDA hade bjudits in som en del av Glassfabriken, som fungerar som en slags paraplyorganisation för olika grupper i Malmö. Sedan i vintras håller MDA vegancafé på Glassfabriken en gång i månaden, med föreläsningar, filmvisning och smarrigt vegankäk.

Sidor

Prenumerera på RSS - infobord