Guess

Ännu ett internationellt modeföretag, Guess, har meddelat att de kommer att bli pälsfria efter en intensiv internationell kampanj av anti-pälsaktivister världen över. Dessvärre kommer de sälja sin höst/vinterkollektion med päls men kommer inte att köpa in päls efter september 2007 och kommer helt att sluta sälja päls i sina omkring 800 affärer världen över april 2008. I Sverige protesterade Djurrättsalliansen mot dem flertalet gånger samt skickade brev, material och försökte föra en dialog med dem.

Lyckad protest utanför Guess

I samband med en internationell aktionsvecka mot Guess deltog Djurrättsalliansen med en protest utanför den enda butiken i Sverige som ligger på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Trots påtryckningar vägrar Guess sluta sälja produkter med äkta päls. Responsen från allmänheten var oerhört positiv och vi får hoppas att Guess inser att päls hör hemma på stenåldern.

Lördagen den 12 maj samlades ett 15-tal djurrättsaktivister utanför den enda Guessbutiken i Sverige och genomförde en demonstration. Bilder på pälsindustrins sanna ansikte visades upp och flygblad delades ut och ett tydligt budskap levererades till Guess: bryt med pälsindustrin! Djurrättsalliansen vinner alltid... Glöm inte det!

Guess är en stor multinationell klädkedja med över 500 affärer i hela världen. Tyvärr använder sig Guess av äkta päls i sina kollektioner och är därför delaktiga i den omfattande, globala pälshandeln. Guess, som också går under varumärkesnamnet Marciano, kommer inom de närmaste tre åren att expandera våldsamt med 180 nya outlets bara i Europa.

Prenumerera på RSS - Guess
Dog