försöksdjurens dag

Demonstration på Försökdjurens dag 2010.
I samband med försöksdjurens dag som infaller den 24 april anordnar Djurrättsalliansen en demonstration lördagen den 28 april mot djurförsök och Astrid Fagreus Laboratorium (tidigare SMI) i Stockholm. Det blir en gående demonstration genom stan som avslutas vid SMI och det är viktigt att vi blir många!

Demonstrationen är tillståndsgiven och liknande demonstrationer har anordnats flera år i rad. Vi skulle bli oerhört glada om du vill delta, det är dags att sätta ner foten för det här djurplågeriet!

På Försöksdjurens dag, lördagen den 24 april, anordnar Djurrättsalliansen en av de största demonstrationerna någonsin mot Smittskyddsinstitutet. SMI är nordens enda djurförsökslaboratorium som fortfarande använder apor i fruktansvärda försök. De har under lång tid kritiserats för sin bristande djurhållning, slarv med rutiner och händelser där flera apor har dött av oförklarliga skäl. Aporna fångas i det vilda eller föds upp på anläggningar i Kina. Landet saknar helt djurskyddslagar och transporterna till Europa kan ta över tjugo timmar.

På Smittskyddsinstitutet i Solna sitter omkring 130 apor och tusentals andra försöksdjur inlåsta och plågas i djurförsök. Det är dags att ta ställning och sätta ned foten och visa att nog är nog.

På försöksdjurens dag anordnas en stor demonstration vid SMI som ligger på Karolinska Institutets område.

Ta gärna med egna skyltar, banderoller, visselpipor och megafoner.

Om du är osäker på vägen möter vi upp folk vid S:t Eriksplans tunnelbana, på perongen med tåg från stan. Annars kan du ta buss 47 till Tomtebodavägen eller buss 3, 507 eller 77 till Prostvägen.

Prenumerera på RSS - försöksdjurens dag