Fjällräven

Bara ett par dagar efter det att Djurrättsalliansen utlyst vecka 9 som internationell aktionsvecka meddelar Fjällräven nu att de plockar bort pälsen. Företaget förklarar i ett mail att de successivt bytt ut pälsen till syntet men att de, fram tills nu sålt vissa kragar och mössor av päls från djur. Pälsen plockas bort från samtliga butikshyllor med omedelbar verkan.

Efter en mycket lyckad kampanj mot designern J Lindeberg inleddes förra vintern diskussioner med Fjällräven angående deras kläder med pälsdetaljer. De hade vid tillfället bland annat en mössa av kaninpäls och en krage av mårdhundspäls i sitt sortiment. Efter upprepade försök till dialog utlystes en internationell kampanj mot företaget. Fjällräven offentliggjorde, strax innan protesterna började, att de skulle sluta med päls från och med vårens katalog.

Stockholms näst största kedja inom sport och sportmode, GO, med 13 butiker i Storstockholm, varav åtta är renodlade GO-butiker, har efter påtryckningar meddelat att de ansluter sig till alla de andra företag som slutat sälja kläder med äkta päls.

Alldeles nyligen meddelade även Hemtex, J Lindeberg och Fjällräven att även de blir pälsfria och klipper alla band med den blodiga pälsindustrin.

Efter påtryckningar från Nätverket Sveriges Djurrättsaktivister har nu även Fjällräven meddelat att de blir pälsfria från och med sin vårkatalog.

Prenumerera på RSS - Fjällräven