Factory

I lördags samlades över 40 personer för att protestera mot pälsindustrin, och ta djurens lidande till pälshandlarnas trösklar. Dagen startade med ett infomöte på Glassfabriken, och aktivisterna delades upp i olika grupper för att täcka in de fem butiker som valts som dagens mål. Under en timme hölls sedan protester utanför Factory, Outside, två Spirit-butiker och Boomerang som säljer pälsdetaljer. Aktivister höll upp banderoller och plakat, delade flygblad och berättade för förbipasserande vad butikerna bär ansvar för.

Idag var djurvänner från Malmö Djurrättsaktivister återigen på plats utanför en av stadens pälsdetaljister. Protesterna är en del av den kampanj för en pälsfri handel som just nu framgångsrikt drivs av djurrättsgrupper landet över.
Under vintern har över 20 butiker och internationella kedjor slutat med päls som ett direkt resultat av protesterna. Bland dem finns stora företag som Kriss, Gant och Boomerang, men även enskilda Malmöbutiker som har tagit samma positiva beslut.

Protesterna fortsatte idag när ett tiotal personer från Malmö Djurrättsaktivister samlades utanför Factory på Gustav Adolfs torg.
Efter en kort stund anlände polisen som till en början klart och tydligt förklarade att det gick utmärkt att stå utanför butiken så länge ingen hindrades från att gå in.

Under tisdagen samlades tre aktivister från MDA utanför Factory som säljer pälsdetaljer. Med plakat och flygblad upplystes alla som gick förbi butiken om djurens lidande. Även potentiella kunder fick information och flera vände i dörren efter att vi berättat för dem om hur kaniner får halsarna avskurna för att förblöda till döds på pälsfarmer.

Idag fortsatte protesterna emot Factory, som tjänar pengar på att sälja pälsdetaljer. Nio tappra djurrättsaktivister trotsade kylan och försökte upplysa så många som möjligt om den grymma industri som Factory stödjer. Vi både syntes och hördes väl då vi hade både megafonen och nya plakat med oss. Vid tidigare tillfällen har polisen dykt upp för att störa fullt lagliga protester, men idag syntes de inte till så protesten pågick utanför butiken tills stängningsdags.

Efter förhandlingar med ansvariga på HBM kan vi nu meddela ännu en seger. Den här gången rör det sig om franskägda Kookai vars svenska och norska butiker nu blir pälsfria.
Beslutet innefattar även samtliga Oasis-butiker i Sverige.
Kedjan har under vintern sålt kläder av kaninpäls, men efter att fått information om pälsindustrin har de vänt den ryggen;

I lördags inleddes MDAs kampanj för att upplysa människor om de grymheter som fåglar i ägg- och köttindustrin får utstå. Ett femtontal aktivister tog över Gustav Adolfs torg med infobord där det även bjöds på påskgodis och utsökt morotskaka. Plakat med bilder från ägg- och kycklingindustrin visades upp och speciella flygblad delades ut.

Prenumerera på RSS - Factory