Eskil Erlandsson

Bild från farm i Skåne besökt 9 september 2010Idag släpper Djurrättsalliansen nytaget material från svenska pälsfarmer. Vår nya dokumentation visar exakt samma verklighet som vid tidigare besök. Det är tydligt att Jordbruksverkets och Eskil Erlandssons försök att släta över djurplågeriet bara var ett spel för gallerierna.

Se de nya bilderna och filmen på vår kampanjsida www.sveketmotminkarna.se.

Eskil ErlandssonEskil Erlandsson, Sverige jordbruksminister och ytterst ansvarig för minkarnas situation, medverkade i Expressens valstuga idag där han bland annat frågades ut i direktsändning.

18-_Eskil_Erlandsson__1__0001Eskil Erlandsson förutsätter att minkar på svenska farmer kan bete sig naturligt. Vi menar att det är dags att sluta förutsätta och ta en titt på hur det faktiskt ser ut.

Sveriges jordbruksminister Eskil Erlandsson har nu backat i frågan om sexuella övergrepp mot djur. Från att tidigare helt valt att ignorera frågan har han efter medias påtryckningar och Djurrättsalliansens arbete uttalat sig psotivit till ett förbud mot sexuella över mot djur, men vill inte ge något besked om när ett sådant kan komma. Fram till dess kommer Djurrättsalliansen att fortsätta sin kampanj.

På Djurens dag den 4 oktober anordnade Djurrättsalliansen en stor demonstration mot sexuella övergrepp av djur genom Stockholm gator som avslutades utanför riksdagen. Trots att Jordbruksministern vetat om det en längre tid så kom ingen representant för att ta emot de omkring 20 000 namnunderskrifter som samlats in för att backa upp ett förbud.

”Jag är i dagsläget inte övertygad om att ett straffbeläggande av det fåtal handlingar som i dag faller utanför det kriminaliserade område, det vill säga fall där det är tveksamt om djuret har utsatts för lidande till följd av handlingen, utgör den bästa åtgärden mot sexuellt utnyttjande av djur.”

I många år har missnöjet kokat bland landets djurvänner över vekheten i svensk lag rörande tidelag. Utan att straffas kan man våldta och skada djur svårt, i ett land som anser sig ha världens bästa djurskydd. Djurrättsrörelsens styrka är att omvandla missnöje till handling och ett stort bevis på detta är Djurrättsalliansens kraftfulla kampanj Stoppa Djursexet som drogs igång hösten 2008.

21 899 insamlade svenska namn mot svensk import av katt- och hundskinn överlämnades till Jordbruksminister Eskil Erlandsson den 10 april på Jordbruksdepartementet i Stock-holm av djurrättsorganisationerna Animal Protection Network och Djurrättsalliansen.

Prenumerera på RSS - Eskil Erlandsson