DuPont

Djurrättsalliansen trotsade regnrusket och började veckan med en aktionsdag mot flera kunder till Huntingdon Life Sciences. En minibuss full av aktivister gav sig ut på de skånska vägarna och första stoppet var Landskrona och Syngenta Seeds. Företaget har länge varit kunder till HLS och flera protester har hållits vid deras anläggning i Landskrona. Som alltid låste de grindarna så fort de hörde megafonsirenen tjuta och raden av bilar som ville lämna området växte allteftersom protesten fortgick.

I veckan som gick hade Djurrättsalliansen demonstrationer nästan varje dag utanför HLS-kunderna DuPont i Malmö och Bayer i Staffanstorp.
Utrustade med nya banderoller, plakat och megafoner informerades anställda, kunder och grannar i timtal om vad vi tycker om företagens samarbete med det vidriga djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Sience i England.

Under tisdagen hölls en aktionsdag mot Huntingdon Life Sciences, världens kanske mest ökända djurförsökslaboratorium. Företaget har avslöjats flera gånger då anställda förfalskat resultat från försök och avsiktligt plågat djuren. 1997 filmade brittiska Channel 4 hur en anställd slog en beaglevalp i ansiktet under ett försök.

Prenumerera på RSS - DuPont