Cirkus Maximum

Cirkus Maximum har länge haft ett rykte om sig om att vara våldsamma mot de djurvänner som kritiserar cirkusens djurhållning. Nu är det dags igen. I samband med en fredlig protest utanför cirkusens uppträdande i Nacka den 14 maj attackerades djurvännerna, flera av dem barn, genom att få vatten sprutade på sig och hot om att bli misshandlade.
Det här är Cirkus Maximum i ett nötskal. Om de har så lite respekt för mänskliga barn, föreställ er då hur djuren på cirkusen behandlas. Protesterna mot den våldsamma Cirkus Maximum fortsätter.

Nu har det ännu en gång inträffat. Elefanter från cirkus Maximum rymde igår i Norrtälje och på flera andra orter så har de rymt. Förra året likaså. Antingen så utnyttjar cirkus Maximum medias blåögdhet eller så är de inte kompetenta nog att ha med djur att göra. Oavsett vilket utsätter de människor för livsfara då vilda djur med psykiska besvär efter år i cirkusvagnar kommer ut bland folk. I flera andra länder har det hänt att förrymda cirkuselefanter både skadat och dödat människor.

Djurrättsalliansen begav sig för tredje dagen i rad, den 3 juli, för att demonstrera mot Circus Maximums grymheter, denna gången i Avesta. Sju personer demonsterade lungt, och när en av demonstranterna började talade i megafon kom det fram hotfull cirkuspersonal och försökte ta megafonen. När inte det lyckades tillkallade man ännu en man som våldsamt slet åt sig megafonen så att aktivisten kastades mot marken. Polisen tillkallades men kom inte till platsen. Dessutom stals megafonen två dagar innan men, då kom polisen och aktivisterna fick tillbaka den.

Demonstration vid Cirkus Maximum

Vid Cirkus Maximums premiärföreställning den 11 maj i Stockholm demonstrerade 20 aktivister precis utanför.
Solen sken, nytillverkade skyltar, banderoll och en ledsen elefent fanns på plats dagen till ära. Ett par aktivister tog sig runt området och spanade in hagarna som djuren står i innan föreställningarna. I en av de små hängnaderna stod getter, åsnor och kor blandade.

Nu till helgen 10-11 maj så har cirkus Maximum premiär i Stockholm. Men Djurrättsalliansen kan nu avslöja att de varken har tillstånd för att affischera eller att befinna sig på utsatt plats. Tillstånd har sökts, men dock inte beviljats, vilket har resulterat i att cirkus Maximum polisanmälts för olaglig affischering. Djurrättsalliansen anordnar även protester utanför cirkus Maximums premiär i Stockholm samt vid flera av deras föreställningar. För mer information om tid och plats, titta i kalendariumet.

 

Prenumerera på RSS - Cirkus Maximum
Dog