Bristol Myer-Squibb

Under veckan som gick hölls en internationell aktionsvecka för att uppmärksamma Huntingdon Life Sciences största kunder. Protester hölls i Sverige vid Astra Zeneca, Novartis och Bristol Meyers Squibb som alla beställer djurförsök från Europas mest ökända kontraktslaboratorium. Måndagen inledde veckan med protester i Stockholm. Först ut att besökas var läkemedelsföretaget Novartis, en av HLS största kunder. Under sin lunch blev de med slagord och banderoller påminda om vilka grymheter de stödjer genom att samarbeta med HLS.

Förra veckan var en internationell aktionsvecka - Mad Science week - mot det ökända djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Science (HLS). Djurrättsaktivister i Stockholm höll demonstrationer vid flera av HLS kunder under hela veckan, bland annat vid Schering Plough, Glaxo Smithkline, Novartis, Bristol Myer-Squibb och Abbot, för att visa att alla som gör affärer med HLS får med djurrättsrörelsen att göra. Tiden är inne att dumpa HLS och tiden är inne för HLS att stänga.

Den sista måndagen i varje månad hålls en internationell aktionsdag mot Huntingdon Life Sciences. Varje månad är det fokus på en särskild kund som beställer tester hos det brittiska djurförsökslabbet. I januari var det Bayer som gällde och femton aktivister samlades därför vid det svenska huvudkontoret i skånska Staffanstorp. Företaget var väl medvetet att det var de som skulle stå mål för protester och hade hyrt in två vakter för dagen. Polisen hade varit smarta nog att postera sig uppe vid själva kontoret, där protester i vanliga fall brukar hållas.

Prenumerera på RSS - Bristol Myer-Squibb
Dog