Blackstaby Gris AB

Torsdagen den 16/6 kl. 09.00 inleds rättegången i Nyköpings tingsrätt mot de två personer som dokumenterat missförhållanden på grisfarmen Blackstaby och vittnat om vad de sett.

Djurrättsalliansen håller manifestation utanför tingsrätten och författaren Mian Lodalen bjuder på vegankorv efteråt.

I fredags väcktes åtal mot de två personer som vittnat om missförhållandena på grisfarmen Blackstaby Gris AB, ägd av före detta ordföranden för Swedish Meats. De riskerar dagsböter och ett skadestånd på 948 000 kronor för att ha öppnat dörrarna till farmen, filmat och fotograferat djurens lidande. Idag öppnar sidan www.grisvittnena.se, där Djurrättsalliansen ber om allmänhetens stöd.

PRESSMEDDELANDE 2011-03-04

Idag väcks åtal mot de två personer som vittnat om missförhållandena på
grisfarmen Blackstaby  Gris AB, ägd av före detta ordförande för Swedish Meats.
De riskerar dagsböter och ett skadestånd på 950 000 kronor för att ha öppnat
dörrarna till farmen, filmat och fotograferat djurens lidande.

- Vi står självklart för vad vi gjort och jag skulle önska att alla som bevittnar
djurplågeri skulle ingripa på något sätt. Vårt sätt var att

Djurrättsalliansen presenterar nytagna bilder från Blackstaby Gris AB. Åtalet mot farmens ägare har lagts ner, men misären för grisarna är densamma. Det här är alltså lagenlig djurhållning i Sverige - döm själv om du tycker att det är okej.

I november 2009 avslöjade Djurrättsalliansen hur grisar lever i Sverige. Dokumentation från ett hundratal grisfarmer över hela landet publicerades och majoriteten av dessa polisanmäldes även för brott mot djurskyddslagstiftningen. En av de besökta och anmälda farmerna var Blackstaby gris AB utanför Flen. Farmen anmäldes på tolv punkter för brott mot djurskyddslagstiftningen. Som bevis fanns flera timmar filmmaterial och hundratals bilder, dessutom ett antal vittnesmål.

Prenumerera på RSS - Blackstaby Gris AB