Bayer

Den sista måndagen i varje månad hålls en internationell aktionsdag mot Huntingdon Life Sciences. Varje månad är det fokus på en särskild kund som beställer tester hos det brittiska djurförsökslabbet. I januari var det Bayer som gällde och femton aktivister samlades därför vid det svenska huvudkontoret i skånska Staffanstorp. Företaget var väl medvetet att det var de som skulle stå mål för protester och hade hyrt in två vakter för dagen. Polisen hade varit smarta nog att postera sig uppe vid själva kontoret, där protester i vanliga fall brukar hållas.

Under torsdagskvällen affischerades de två skånska orterna Dalby och Staffanstorp. Två grupper gav sig ut i Dalby och där täcktes i stort sett hela samhället in. Extra fokus sattes på områden kring centrum samt återvinningsstationer och busshållplatser. Ett drygt hundratal affischer med djurrättsbudskap sattes upp på elskåp och andra väl synliga platser och ett par hundra klistermärken sattes upp för att informera Dalby om Djurrättsalliansens arbete för de utsatta djuren. Flygblad om vårt livs viktigaste val -att välja vego för livet delades även ut i brevlådor. 

Djurrättsalliansen trotsade regnrusket och började veckan med en aktionsdag mot flera kunder till Huntingdon Life Sciences. En minibuss full av aktivister gav sig ut på de skånska vägarna och första stoppet var Landskrona och Syngenta Seeds. Företaget har länge varit kunder till HLS och flera protester har hållits vid deras anläggning i Landskrona. Som alltid låste de grindarna så fort de hörde megafonsirenen tjuta och raden av bilar som ville lämna området växte allteftersom protesten fortgick.

I veckan som gick hade Djurrättsalliansen demonstrationer nästan varje dag utanför HLS-kunderna DuPont i Malmö och Bayer i Staffanstorp.
Utrustade med nya banderoller, plakat och megafoner informerades anställda, kunder och grannar i timtal om vad vi tycker om företagens samarbete med det vidriga djurförsökslaboratoriet Huntingdon Life Sience i England.

Prenumerera på RSS - Bayer