ABCD

Trots upprepade försök till kontakt från Djurrättsalliansens sida har ABCD fortfarande inte hört av sig angående pälsen i deras sortiment. Flera brev har skickats och protester har hållits i Malmö, Göteborg och Stockholm. Ett par vaga besked har lämnats om att de diskuterat frågan men ännu har ingen policy undertecknats och pälsen hänger kvar på galgarna.

I Venray, Holland försöker just nu myndigheter och djurförsöksindustri komma igång med bygget av Sciencelink, ett stort djurförsökslabb. Projektet är mycket prestigefyllt för djurförsökarna men har redan stött på problem. Organisationen Anti Dierproeven Coalitie har under en tid mobiliserat lokalbefolkningen och organiserat protester mot labbet. Under lördagen den 8:e december hade de utlyst ett fackeltåg mot bygget och vi passade på att visa vårt stöd under fredagen.

I lördags hölls de första protesterna mot ABCD. Kedjans ledning har helt ignorerat våra försök till dialog så därför drar nu kampanjen igång över hela landet. Aktivister fanns på plats utanför butikerna i Göteborg, Malmö och Stockholm och enligt lokala rapporter blev dagen mycket lyckad. Flera hundra flygblad spreds och banderoller och plakat talade om för alla kunder och förbipasserande att ABCD har blod på sina händer.

Tyvärr är inte alla företag beredda att lyssna på information om djurens lidande i pälsindustrin och vi lanserar nu vår riktade kampanj mot kedjan ABCD. Ledningen har fått information om djurens lidande men valt att strunta i det och fortsätter alltså att sälja päls. Protester kommer nu att hållas vid butikerna i Malmö, Göteborg och Stockholm. Så länge ABCD väljer att tjäna pengar på djurens lidande kommer vi att upplysa deras kunder om pälshandelns verklighet.

Malmö Djurrättsaktivister går från seger till seger i kampanjen för en pälsfri handel. För bara två veckor sedan startade kampanjen med en seger då Tip Top tog ett etiskt beslut att inte sälja päls och idag anslöt sig två butiker till.

Idag fortsatte kampanjen för ett pälsfritt Malmö med protester vid två av de butiker som klamrar sig fast vid de hopplöst omoderna pälsdetaljerna. Första timmen spenderades vid ABCD som försökte slippa undan genom att säga att de inte hade någon päls längre. De har tidigare haft jackor med stora pälskragar, dessa var slutsålda men istället fann aktivister mössor av päls. Protesterna vid ABCD kommer att fortsätta tills de blir HELT pälsfria!

Under lördagen fortsatte MDA sina pälsprotester och en rad butiker besöktes. Först upp vad ABCD som berättade att de inte hade päls längre och att de gjorde allt de kunde för att slippa sälja päls. Kontakt kommer nu att tas med resten av kedjan för att få dem att inse samma sak -att sälja päls är inte ok, och verkligen inte bra för business!

Prenumerera på RSS - ABCD